Cara Buat Kek Coklat Indulgence
Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek Batik Indulgence ini. Bagi mak-mak yang suka makan dan buat kek resipi Kek Batik Indulgence ini antara yang wajib di cubaCantik berkilat rasanya cukup sedap lembut dan tak kerasMempunyai 3 lapisan gabungan rasa biskut marie lapisan coklat dan cheese cukup sempurna.
Resepi Kek Coklat Ala Kedai Kek Terkenal
Kek Batik Indulgence yang mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik lapisan cheese dan coklat ganache.
. Bahan-bahan utk Kek Batik Ingredients for Kek Batik. Kek Batik Indulgence yg mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik lapisan cheese dan coklat ganache. Kaup menggunakan spatula atau senduk.
Kek Batik Indulgence. Panaskan mentega dalam kuali periuk. Kek Indulgence ni bila makan sejuk lagi sedap.
Masukkan susu pekat manis serbuk koko Milo air panas. Cairkan mentega di dalam kuali. Pertama sekali sediakan asas kek batik terlebih dahulu.
Cara Buat Resepi Kek Batik Indulgence Kek Batik. Bagi mak-mak yang suka makan dan buat kek resipi Kek Batik Indulgence ini antara yang wajib di. Untuk lapisan terakhir letak kek di atas lapisan ketiga dan simpan di dalam peti sejuk semalaman.
Setelah gebu baru masukkan minyak. Cara Buat Coklat Ganache Supaya Permukaan Kek Licin Cantik Sempurna. Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipsnyaResepi Kek Batik Indulgence.
Ambil 1 keping kek lagi tuang pula black mousseratakan. Simpan dalam peti sejuk. Yang belum pernah buat kena fahamkan betul-betul sebelum buat.
Tuang coklat dalam whipping creamgaul sebati. Masukkan semua bahan kecuali minyak. Alas loyang dengan kertas pembakar.
Hai semua kali ini Ariana nak share dengan anda semua resepi Kek Coklat Indulgence yang sedap seperti makan aiskrimKEKTelur 3 biji Gred BTepung Gandum. Masak sampai butter cairGaul hingga pekat dan sekata. Kek Batik Indulgence lembut dan tak keras.
Bila mentega cair sepenuhnya masukkan susu pekat manis dan bahan kering. Biasa saya guna untuk Indulgence dan Choc Moist. 1 cawan milo 110g BELI ONLINE DI SINI.
Kek coklat ni dari resepi asal kek coklat moist yang ariana pernah share sebelum ni cuma diubah sikit supaya tekstur kek lebih sesuai bila diletak cream. 12 tin 200g susu pekat manis. Dessert yg mudah kerana kita tak perlu guna bakar g.
Cubalah dulu memang tak rugi kalau cuba. Dan ini ada seorang wanita berkongsi resepi kek coklat indulgence persis secret recipe. Bahan-bahan untuk Kek Batik.
Makan sambil pejam mata Bahan- Bahan. Setelah kaup rata baru masukkan dalam loyang saiz 9. Bakar suhu 170 selama 40.
Resipi Kek Indulgence sedap macam aiskrim. Kek batik 450g biskut marie patah-patahkan 250g butter 1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis190ml250g 12 cawan serbuk koko50g 12 cawan air masak60ml50g 1sk. 12 cawan air masak 60ml50g 1 sudu kecil esen vanila.
Dessert yang mudah kerana kita tak perlu bakar guna oven. Lagi senang guna Non Stick Pan. Lebih-lebih lagi kek coklat indulgence di Secret Recipe.
Harini saya nak kongsi dengan kawan-kawan semua cara saya buat ganache. Letak kek di atas lapisan kedua tuang baki mousse coklat putih dan ratakan. Bila dah siap tuang black mousse pada seluruh badan kek.
Untuk kek batik kali ni Che Nom sediakan tanpa telur. 3 biji telur gred B 1 sudu besar ovallete. Ulang langkah yg same hingga siap.
Bahan- bahan kek batik. Keluarkan kek dari acuan sapu tipis dengan mousse coklat hitam keseluruh kek dan simpan sekejap di dalam peti sejuk hingga beku. Patahkan semua biskut dan ketepikanMasukkan milo serbuk koko telur susu pekat dan susu segar ke dalam kuali dan masak dengan menggunakan api sederhanaKemudian masukkan buttercup.
Tambahan 150ml sudu perisa coklat untuk kek batik versi lembut. Langkah untuk membuat resepi Kek Batik Indulgence. Ramai kan yang cuba nak buat sama dari segi rasa dan bentuk tapi ramai yang tak berjaya.
34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g BELI ONLINE DI SINI. 450gm biskut marie patah2kan -BELI ONLINE DI SINI. Patah-patahkan biskut Marie.
Kek coklat indulgence memang sangat di gilai ramai. Ambil 1 keping kek tuang sedikit white mousseratakan. Akhir sekali curah coklat ganache pada seluruh badan kek.
Cara Buat Coklat Ganache. Cara setiap orang mungkin berbeza. 2 pack 540g biskut marie 2 pack250g marie biscuits 250g mentega 250g butter 12 tin 200g susu pekat manis 12 can 200g sweetened condensed milk 1 cawan serbuk Milo 1 cup Milo powder 34 cawan 180ml susu full cream 34 cup 180ml full cream milk.
2 pack 540g biskut marie.
Kek Choc Indulgance Bersama Tips Dan Panduan
0 Response to "Cara Buat Kek Coklat Indulgence"
Post a Comment